Filistin’de Kurulan İlk ‘GES’ Elektrik Üretimine Başlıyor!

Filistin’de Kurulan İlk ‘GES’ Elektrik Üretimine Başlıyor!

İsrail’den sağlanan elektriğe bağımlılığını azaltmak için Filistin’de güneş enerjisi santralinin kurulmasına yönelik hazırlıklar devam ederken Filistin’de yapılması planlanan 4 güneş enerjisi santralinin inşasına yönelik zemin hazırlayan ilk santral ise 7.5 MW kurulu güce sahip olacak.

International Middle East Media Center’ın haberine göre, Filistinliler önümüzdeki 10 yıl içinde İsrail’den aldığı elektriği % 50 oranında azaltma planlarının bir parçası olan 20.000 güneş panelinden meydana gelen 7.5MWgücündeki Nur Jericho GES’in açılışının yapıldığını duyururken yapılması planlanan 4 güneş enerjisi santralinden birisinin ise Çin hükümeti tarafından bağışlandığı da açıklandı.

Filistin’deki enerji tüketiminin yaklaşık %30’unun güneşten sağlanacağını açıklanırken Batı Şeria’da ise yılda yaklaşık 700 milyon dolar elektrik harcaması olduğu bilinmektedir. Filistin’deki Nuwimeh’in doğusundaki 100 dönüm bir arsa üzerine kurulu güneş enerjisi parkı olan Noor (ışık) Jericho Fotovoltaik (PV) Güneş Parkı, Filistin Yatırım Fonu (Massader) tarafından kurulmuş olup toplam da 4 santralden meydana gelen projenin 8 yılda tamamlanarak güneş enerjisinden 200 MW kurulu güç elde edilmesi planlanmaktadır.

25 Mayıs 2019 Haberler , ,